Natuurmonumenten

Gepubliceerd op maandag 21 januari 2019

Nautilus Eco-Solutions trotse sponsor van Natuurmonumenten!

Voor de oplettende lezer, prijkt sinds vorige week het logo van Natuurmonumenten rechts onder op onze website. Naast dat we met onze eigen Aqua-Flora® oplossingen zorgen voor een duurzamer leefomgeving voor mens en dier, waren wij ook op zoek naar een partij die wij konden steunen bij het behalen van hun (soortgelijke) doelen. Die hebben we gevonden!

Over Natuurmonumenten

‘Natuurmonumenten bezit en beheert meer dan 100.000 hectare Nederland. We maken ons sterk voor alle natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die wij beheren, maar ook daarbuiten. Want we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu. 

Natuurmonumenten roept alle Nederlanders op om samen nieuwe natuur te creëren, op te eisen, te verzorgen en te beschermen. Natuur is belangrijk voor ons mensen. De grote vraag is of we bereid zijn om iets terug te doen voor die natuur. De natuur is er voor ons allemaal. Laten we ons dan ook met elkaar inzetten voor de natuur.’ Deze visie kunnen wij alleen maar delen!

Biodiversiteit en Kader Richtlijn Water

Nog een standpunt wat wij zeker delen, is dat we samen het verlies van de biodiversiteit moeten tegenhouden om zo het behoud van de natuur te garanderen voor nu én in de toekomst. Natuurmonumenten doet dat door er bij de minister, Tweede Kamer en Provincies op aan te dringen om zich in te zetten voor het afmaken van het Nationale Natuurwerk. Tevens werkt zij hier zelf aan door aankoop en beheer van natuurgebieden die onderdeel vormen van dit netwerk. Een belangrijk onderdeel van het behouden en bevorderen van de biodiversiteit zit ‘m in het behoud van schone lucht en schoon water. Om die reden doet Natuurmonumenten ook mee aan de Programmatische Aanpak Stikstof en aan de Kaderrichtlijn Water.

Natuurcompensatie

Voor ons is natuurcompensatie een belangrijk speerpunt in onze organisatie. We vinden het essentieel dat wanneer er natuur verloren gaat doordat er ruimte moet gemaakt moet worden voor bijvoorbeeld woningen, dit ruimschoots gecompenseerd wordt in het groenplan van (het liefst) diezelfde wijk. Uiteraard niet alleen in het groen voor de oevers, maar op allerlei gebied! Denk bijvoorbeeld aan een ecoduct in Schanskorven, het realiseren van paddenpoelen, bossen bijplanten, maar natuurlijk ook van een gewone oever, een natuurvriendelijke oever maken!

Met onze Aqua-Flora® materialen, voldoen we daarmee meteen aan een stukje natuurcompensatie én opdrachtgever zelf is een stukje dichterbij het behalen van de Kaderrichtlijn Water.

We zijn benieuwd wat we van elkaar kunnen leren dit jaar!